Σελίδες1

Ελιές Ξιδάτες




Φτιάξτε τις ελιές ξιδάτες, φυλάξτε τες σε γυάλινα βάζα και θα έχετε στο ψυγείο σας έτοιμο το πιο νόστιμο ορεκτικό!


  • Υλικά συνταγής

    5 κιλά ελιές Καλαµών
    Για την άλµη
    5 λίτρα νερό
    1/2 κιλό αλάτι χοντρό
    1 φλ.τσαγ. κόκκινο ξίδι ΠΑΝ – ΟΞΟΠΟΙΙΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
    2 κουταλιές χυμό λεμονιού
    1/2 ματσάκι θρούµπαι
Εκτέλεση

1. Βάζουμε τις ελιές σε μια μεγάλη λεκάνη, τις ξεπλένουμε και πετάμε το νερό. Προσθέτουμε νέο, καθαρό νερό μέχρι το σημείο που να τις σκεπάζει.
2. Αλλάζουμε το νερό αυτό ανά δύο μέρες (το συνολικό διάστημα που
διαρκεί αυτή η διαδικασία είναι 10 μέρες). Με αυτόν τον τρόπο ξεπικρίζουν.
3. Σε 5 λίτρα νερό ρίχνουμε 1/2 κιλό χοντρό αλάτι και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το λεμόνι και το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις ελιές μαζί με το θρούμπι και τις συντηρούμε στην άλμη μέχρι να τις καταναλώσουμε.
4. Ύστερα από 10 μέρες στην άλμη οι ελιές είναι έτοιμες να βγουν στο τραπέζι μας! Κάθε φορά που θέλουμε να τις φάμε, βγάζουμε μία ποσότητα, ξεπλένουμε, στραγγίζουμε καλά και έπειτα σερβίρουμε.
5. Για προστασία και καλύτερη συντήρηση, προκειμένου να μην πιάσουν οι ελιές μούχλα, προσθέτουμε στο κιούπι ελαιόλαδο (λειτουργεί ως φίλτρο προστασίας από το οξυγόνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...